Bona Diada de tothom

En motiu de la Diada , enguany vull compartir el parlament que vaig pronunciar com alcaldessa en motiu de  l’acte institucional de la Diada nacional de Catalunya, el dia 10 de setembre de 2019, a la Casa de Cultura de Mas Catarro, a Santa Margarida i els Monjos. Per una Diada de tots i totes, i per a tots i totes !!!

Parlament acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya 2019

Podem veure que tota ciutat és una comunitat i que tota comunitat està constituïda cercant quelcom positiu” així comença l’obra Política d’Aristòtil.

I us pregunto, què hem aconseguit la comunitat que representem els Ajuntaments sorgits ara fa 40 anys amb la restitució dels consistoris democràtics sinó això:  benestar i coses positives?

Aquest acte institucional que celebrem avui ha de servir per a reivindicar l’important paper que el món local té en el progrés i avenç de les comunitats a les quals presta servei.

Una visió d’allò que és global des d’allò que és local, des del batec del cor d’un municipi on convivim més de 7600 habitants: prosperitat, igualtat d’oportunitats, una vida digna, un món més sostenible i més just.

Diu Victòria Camps al seu llibre “Introducció a la filosofia política” que L’ésser humà és sociable per naturalesa (…), que té quelcom específic que el distingeix dels animals no racionals: el logo, és a dir la raó o el llenguatge.

La Diada ha de servir per recordar la necessitat de seguir construint una Catalunya moderna, justa, oberta, plural i activa, contribuint a fer del món més sostenible i just.

Catalunya té una identitat política diferenciada i plural, i és necessari reivindicar  i revisar un autogovern al servei del progrés econòmic i social del país per igual.

Cal potenciar tot allò que tenim els humans: la capacitat de raonar per a tirar endavant el projecte comú sorgit del consistori escollit democràticament de les eleccions locals del passat mes de maig. Els regidors i les regidores que en formem part estem per a garantir el desenvolupament de tot el municipi oferint coresponsabilitat i solidaritat. Respectant aquesta institució al servei de tots i de totes, i per a tots i per a totes.

En aquest país no hi sobra ningú, per què hi convivim tots i totes nosaltres sense excepció.

La base de la convivència i cohesió social és el respecte i el repartiment de la riquesa. És cercar plegats solucions i respostes als problemes de la nostra societat.

Malauradament, aquesta pluralitat i diversitat de la realitat social, no és entesa per tothom i ens ha portat des d’uns anys ençà, que no hi hagi un avenç real.

Es per això que, en aquesta Diada 2019, cal insistir que el futur polític de Catalunya només es pot inscriure en el marc d’una voluntat de la lògica, del diàleg, la negociació i l’acord a partir del reconeixement d’errors i la predisposició a entendre i respectar les raons de tothom.

Recordem el que deia el poeta PB Shelley: “Cap llibertat contra la llibertat

Cal tancar el desconcert, reprendre la confiança i el govern per a tothom a Catalunya per tornar a desplegar les polítiques públiques que necessita el país i per tant també els nostres municipis: finançament, infraestructures, benestar social, sostenibilitat, drets laborals , ocupació, ensenyament, recerca i desenvolupament. Necessitem avançar per assolir fites i propostes polítiques d’ampli acord a Catalunya, que puguem referendar amb el nostre vot i tothom ha de poder dir la seva.

I també ens cal un govern progressista a l’Estat Espanyol, per obrir una possibilitat real i d’esperances per a tothom perquè es produeixi aquest nou temps.

Des de la confiança en el nostre futur com a poble, amb ambició nacional i social, des dels valors de llibertat, igualtat i fraternitat, i des dels principis de pau i justícia social, podrem seguir construint el municipi que tenim, el municipi que estimem  i la Catalunya  plena que tots i totes mereixem.

Aquesta setmana comença el nou curs escolar 2019-2020. Els infants i els joves són el nostre futur. Nosaltres els adults cal que treballem sense descans, i no els podem fallar!

Vull acabar amb unes paraules del poeta i escriptor uruguaià Mario Benedetti que deia:

M’agrada la gent amb criteri, la que no te vergonya de reconèixer que s’ha equivocat o que no sap alguna cosa. La gent que, a l’acceptar els seus errors, s’esforça de veritat per no tornar a fer-los. La gent que lluita contra les adversitats. M’agrada la gent que busca solucions. M’agrada la gent que pensa i medita internament. La gent que valora als seus semblants no per un estereotipus social ni per cóm llueixen. La gent que no jutja ni deixa  que altres jutgin.”

Visca Santa Margarida i Els Monjos!!

Visca Catalunya!!

 

 

 Imma Ferret Raventós

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s